Hívjon minket : +36 30 566 5199Írjon nekünk!

Hírek

Ügyvezetői interjú a Kisalföldben

Téma: Sajtómegjelenések

Amint arról már beszámoltunk, a többéves bizonytalanság és a felszámolási eljárás után új tulajdonosa van a rábasebesi kastélynak. (Kisalföld, 2014. április 11.) A Hegyvidék Property kft. az ingatlant tiszta, azaz per-, teher- és igénymentes jogi helyzetben szerezte meg. Terveikből kiderül, hogy egy speciális körnek megfelelő szállodát szeretnének kialakítani. Az üzleti modellen még dolgoznak, de gondolnak például arra, hogy nyugat-európai nyugdíjasok számára biztosítanak idősotthoni szolgáltatást.

– Felsorolni is hosszú lenne, mennyi munkát kell elvégezni most, az épület helyreállításakor-fogalmazott Tordai Anna. – Meglátszik, hogy évtizeden keresztül nem volt gondos gazdája a kastélynak. A jó hír annyi, hogy statikailag jó az állapota. Reményeink szerint még idén sikerül pályázati forráshoz jutnia társaságunknak, amit az ingatlan fejlesztésére fordíthatunk. Például a park rekonstrukciójára és megújuló energia ellátás kiépítésére.
A Kisalföld az ügyvezetőnek felvetette: több turisztikai szakember véleménye is az, hogy a Rábaközben hiába vannak szállók, ha nincs megfelelő program és szolgáltatás kínálat a környéken.

– A véleménnyel egyetértek-reagált Tordai Anna. – Ezért nyitottak vagyunk minden turisztikával kapcsolatos javaslatra. Mi a kezdetekben elsősorban a hagyományos kastély turizmusra, az esküvői fotózásokra, és rendezvényekre számítunk. Az első esküvő egyébként már sikeresen meg is történt. Bízunk benne, hogy a kastély és környezetének szépségét felfedezi majd a filmes és a fotós szakma is.

A rábasebesi kastélyban korábban közel ezer ügyfél vásárolt üdülési jogot. Ők sokat harcoltak befektetésükért, de úgy néz ki, elvesztették azt. Tordai Anna ezzel kapcsolatban megjegyezte: a kastélyt érintő, évtizedekkel ezelőtti visszásságokról ők is sajnálattal értesültek. Hozzátette: az ingatlan azonban most per-, teher- és igénymentes. „Gondolkozunk egyfajta konstrukción, amelybe a károsultakat is bevonhatjuk, de erről még korai lenne konkrétumokat elmondani”- fogalmazott.

Egyelőre tehát az új tulajdonosok a nyitásra és a későbbi beruházásokra koncentrálnak. A cég már most két embert alkalmaz, akik a kastély fenntartását és üzemeltetését végzik. Középtávon, teljes üzemelés mellett 25-30 munkavállalóval számolnak, természetesen elsősorban a környékbelieknek adva lehetőséget.

– Egy ekkora ingatlant nem megvenni kerül sokba, hanem megfelelően felújítani és működtetni. A fejlesztési terveink három fő elemre épülnek. A jelenlegi kastélyépület teljes rekonstrukciója, egy körülbelül ötezer négyzetméteres összterületű és száztíz apartmant magában foglaló épületegyüttes felépítése, illetve a gyönyörű, helyi védettséget élvező kastélypark teljes rehabilitációja. A teljes projekt összköltségét négy-négy és félmilliárd forintra becsüljük. Bízunk abban, hogy a Széchenyi 2020 elnevezésű támogatási ciklusban jelentős forrásokhoz juthatunk e célok megvalósítása érdekében-jelentette ki Tordai Anna.

A rábasebesi Pető Gábor korábban már dolgozott a szállóban karbantartóként. Most ismét ott keresi kenyerét. „Annak idején bíztam benne, hogy hosszú távú munkalehetőséget jelent a kastély. Nem így történt sajnos. Az, hogy megint ott kaptam állást, nagy öröm a számomra. Remélem, hogy a tervek lépésenként megvalósulnak, és minél többen lesznek, akiknek munkát adhat az új tulajdonos”- mondta Pető Gábor, a kastély régi-új alkalmazottja.